Цветозар Томов: Навсякъде, където е възможно, ще има видеонаблюдение

NetNews

"Машините, изпратени с куриерски фирми за изборите на 4 април – по 3 във всеки изборен район, трябваше да бъдат използвани за резервни части на работещите. Но нито една от тях не е използвана. Понастоящем те се намират в районните управления на МВР".

Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред NOVA.

Той съобщи, че държавата ще придобие машините до няколко дни. В момента те се съхраняват в карго център и няма свободен достъп до тях.

По думите на Томов във Великобритания на парламентарните избори са гласували близо 1000 души в секция средно, а някои са пътували часове наред и са чакали още по-дълго. А с новите промени се дава възможност избирателите да не се подлагат на това, тъй като има повече секции.

"Навсякъде, където е възможно, ще има видеонаблюдение", каза още той.

Томов сподели, че всеки четвъртък ЦИК ще дава брифинги, на които ще съобщава свършеното за идните избори. Така беше и преди предния вот.

Ваня Нушева от „Прозрачност без граници“ заяви пред NOVA, че сред компонентите, необходими за добра организация са командироване на представители на партии в секциите, засилено присъствие на кадри на МВР, както и служители от държавната администрация.

"Транспортирането и сертифицирането на машините в чужбина трябва да има практическо ясно решение. А и да бъде преценено колко хора могат да гласуват с една машина", смята тя.

Според нея ако се броят всички контролни разписки, се обезсмисля използването на машини. А коректният начин е определяне на извадка от секциите, при която да бъде извършена проверка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Подписка в Александровска болница. Искат истината за състоянието на лечебното заведение

Лекари от Александровска болница направиха подписка заради изнесени факти в медиите за това, че липсва прозрачност в управлението на една от най-големите болници в страната. Болницата не се управлява съгласно устава, твърди доц. д-р Александър Оскар, член на Управителния съвет на болницата. Според него има документна измама. Както той твърди […]