ЦИК определя местата за гласуване извън страната

NetNews

Днес, 13 март, е срокът, в който ЦИК определя местата в държавите, в които ще се образуват секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място.

Заявления за откриване на избирателни секции в чужбина за изборите за парламент на 4 април са подали 87 796 наши сънародници, живеещи извън страната, съобщиха от ЦИК за БТА.

Срокът за подаване на заявления изтече в 24:00 часа на 9 март. Онлайн са подадени 85 710 заявления, а на хартиен носител – 2 086.

Най-много заявления за гласуване са подадени от Турция – 20 890, Великобритания – 16 359; Германия – 13 627; Испания – 7778 и САЩ – 5 056.

На предходните парламентарни избори през 2017 година бяха подадени 45 000 заявление за откриване на избирателни секции в чужбина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мария Бакалова с поредна номинация за награда

Актрисата Мария Бакалова получи номинация за антинаградите "Златна малинка" в категорията най-лоша екранна комбинация заедно с Руди Джулиани за сцена от филма "Борат 2", съобщи Variety. Джулиани е номиниран и в категорията най-лош поддържащ актьор. В сцената той играе себе си, а героинята на Бакалова Тутар го интервюира. Съперници на […]