ЦИК пита: Могат ли карантинирани и хора с увреждания да гласуват едновременно в подвижни секции?

NetNews

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще иска писмено становище на здравното министерство дали в подвижните избирателни секции ще могат да гласуват едновременно хора с увреждания и карантинирани.

Докладчикът по писмото Николай Николов формулира питането към здравните власти:

"Избирателните списъци на ЦИК могат ли да бъдат общи и да включват избирателите от двете категории в съответната община, или тези избиратели следва да бъдат включвани в отделни избирателни списъци, съответно да се назначават отделни подвижни секционни избирателни комисии за лица с трайни увреждания и за лица, поставени под задължителна карантина или изолация съгласно закона за здравето".

Становището на здравното министерство по въпроса е необходимо на ЦИК, за да се подготвят методическите указания за работата на подвижните избирателни секции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сериозен проблем с възстановяването на Погба

Възстановяването на контузения Пол Погба не върви по план, алармират медиите на Острова. От Манчестър Юнайтед се опасяват, че той ще пропусне повече от четири мача, колкото бе първоначалната прогноза за завръщането му. Французинът се контузи при равенството 3:3 с Евертън и оттогава се възстановява, но по всичко изглежда, че […]