Шефът на „Автомагистрали“ получава 11 980 лева месечна заплата

NetNews

Държавната фирма „Автомагистрали“, през която преминават милиарди левове за строителство на пътища и която доскоро беше обвита в пълна мистерия, е решила да стане публична. Компанията има нов сайт, където е обявила заплатите на тримата членове на управителния си съвет.

Изпълнителният директор на „Автомагистрали“ Стоян Беличев получава 11 980 лв. месечно. Останалите двама членове – Иван Коларов и Александър Филев, се разписват срещу 3660 лева на месец.

Само преди няколко седмици Беличев беше на изслушване пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов, оглавявана от Мая Манолова. Там шефът на „Автомагистрали“ упорито обясняваше, че фирмата строи сама пътища, макар че няма нито персонал, нито машини.

От думите му се разбра, че „Автомагистрали“ превъзлага дейностите, които уж сама би трябвало да извърши под маската на договори за наем и доставка на материали. По тях се плащат милиарди на няколко големи строителни фирми, които са реалните строители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Олимпийска шампионка пали фантазиите

Руската касавица Каролина Севастянова обича да провокира мъжете с горещи снимки, които качва в профила си в социалната мрежа „Instagram“. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Karolina (@karolisha.s) 25-годишната рускиня не пропуска да качи поредния горещ кадър, за да радва своите над 620 хиляди последователи. Вижте тази публикация […]