Шефът на Специализираната прокуратура: Работата ни в последната година е на изключително високо ниво

NetNews

Административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е убедена, че институцията е атакувана "не защото не аботи, а точно защото работи".

"Работата на прокурорите от Специализирана прокуратура в последната година е на изключително високо ниво. Магистратите от Специализирана прокуратура спазват закона и изпълняват задълженията си такива, каквито мъдрият законодател им ги е делегирал. За миналата година сме приключили, въпреки кризата с коронавирус, огромен брой дела. Лично аз съм изключително доволна от обстоятелството, че са налице 192 влезли в сила осъдителни присъди. Доволна съм, че са налице влезли в сила присъди и по отношение на корупционни престъпления – тема, която е изключително чувствителна за обществото и за Специализираната прокуратура“, заяви Маджарова на пресконференция.

"От 274 дела, касаещи корупция по висшите етажи на властта, са приключени голям брой от тях. Като 56 лица са предадени на съд. Това означава, че за 56 лице – в това число и кметове, заемащи висши властови позиции, вървят съдебни процеси, които са публични. Призовавам ви – присъствайте на тези съдебни заседания, те са открити. Там се въздава правото и вие можете да формирате своето лично вътрешно убеждение по фактите и правото и да изградите своя позиция за ситуацията, корупцията и работата на Специализираната прокуратура“, продължи тя.

„Специализираната прокуратура е атакувана от доста дълго време. Ние не спряхме да работим. Специализираната прокуратура е атакувана, не защото не работи, а точно защото работи. След промените след 1989 година има изключително раздвижване по темата тероризъм и шпионаж, по темата разбиване на финансова неприкосновеност на определен кръг лижа. Всичко това се дължи на Специализирана прокуратура. За тези лица, които са били дълго време считани по една или друга причина за неприкосновени, в момента текат съдебни битки. Единствено спрямо едно лице делото не е пренесено в съдебната му фаза, но това е обективни причини, тъй като това лице се намира в Дубай. Има процедура и закон. Това лице има права, които ние ще спазим и спазваме към момента“, заяви още Маджарова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първата зарядна станция на Tesla вече не работи

Девет години след пускането си в употреба, първият Supercharger на Tesla официално бе изкаран от употреба за собственици на автомобили. Зарядната станция се намира в Калифорния между дизайнерското студио на Tesla и централата на Space X. Снимка в социалната мрежа Reddit показва бележка върху която пише, че станцията се затваря […]