30% от българите имат твърдо намерение да се ваксинират

NetNews

30% от българите имат твърдо намерение да се ваксинират. 23% още не са решили, а 46% не възнамеряват. Това сочат данните от последното проучване на „Галъп интернешънъл“.

Има и малък брой затрудняващи се да определят. Този подход към темата показва, че делът готови да се ваксинират не е малък на фона на обичайните сравнително ниски нива на ваксиниране у нас. Делът обаче видимо варира и вероятно ще варира в зависимост от информационния поток. Личи необходимостта от добра комуникация на процеса на ваксиниране, сочи анкетата.

Колебанието идва от несигурността в безопасността на ваксините, посочват от „Галъп“. Сериозен за такъв тип изследвания дял от 18% не могат да определят дали те са безопасни, а 48% директно казват, че ваксините крият опасности. 34% са убедените на този етап в безопасността им. Вероятно с времето ще укрепва и чувството за сигурност.

Това са изводите от нова вълна на бърз телефонен сондаж по въпросите на коронавируса, проведен между 6 и 8 януари сред 800 души в цялата страна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Големите звезди, които станаха вегани

Веганството в момента е по-модерно от всякога и става все по-популярнo. То е начин на живот, при който се избягват месото и млечните продукти. Някои световноизвестни знаменитости са вегани от години и го правят не само заради модата, но и заради моралното изражение на решението. Вижте кои са те: Бенедикт […]