5 язовира в страната преливат

NetNews

Пет язовира на територията на страната преливат контролирано. Това са „Камчия”, „Студена”, „Панчарево”, „Пчелина” и „Йовковци”, обяви зам.-министърът в Министерството на околната среда и водите Илияна Тодорова, цитирани от Нова тв.

„Преливането е контролирано. Речните корита след язовирите са почистени и няма опасност от разливи. До дни очакваме да прелее язовир „Асеновец”, който е запълнен над 98% и яз. „Боровица”, който е над 99%”, добави Тодорова.

„Лошото е, че сега се получи нещо уникално за последните 15 години, при пълни язовири имаме бързо топящи се снегове, дъжд и два циклона. Прекарахме около 1 млрд. кубични метра вода през язовирите без никой да разбере. Докъм 15 май ще имаме проблем да донапълним язовирите и да посрещнем всички следващи дъждове без опасност”, посочи министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Взрив в производството на синтетична дрога

Европа се бори с рязкото нарастване на производството на синтетични наркотици като част от общата нелегална търговия, която инкасира поне 30 милиарда евро годишно, съобщи съдебната агенция на ЕС, цитирана от БГНЕС. Поне една трета от случаите на трафик, които Евроюст има предвид през последните пет години, са свързани с […]