81% от техниката за спецоперации е от СССР

NetNews

19% от техниката, с която разполагат Силите за специални операции, е около 20-годишна. 81% от техниката е над 40-годишна и е още от Съветския съюз, което кара командосите да работят по острието на бръснача и да се самораздават, за да я поддържат в тежки полеви условия. Това заяви командващият Силите за специални операции ген.-майор Явор Матеев пред бТВ във връзка със закупуването на ново оборудване.

Скоро Силите за специални операции ще разполагат с близо 100 нови машини. Договорът е за почти 50 милиона лева и бе подписан преди дни в Министерството на отбраната от военния министър Красимир Каракачанов и изпълнителният директор на българската фирма "Самел – 90".

Матеев отбеляза, че договорът е подписан по чл. 149 от Закона за обществените поръчки, който засяга отбраната и сигурността, така че да няма изтичане на секретни данни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гуардиола: Треньорите получаваме достатъчно големи заплати, че да трябва да се подкрепяме

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че няма нужда по някакъв начин да подкрепя своя колега в Юнайтед Оле Гунар Солскяер, защото той е достатъчно силен, за да се справи с напрежението. След отпадането на "червените дяволи" от Шампионската лига норвежецът отново се превърна във фаворит на букмейкърите за […]