82 карантинирани са подали заявление за гласуване в София

NetNews

82 заявления за гласуване с подвижна урна от карантинирани са подадени до този момент в София. Крайният срок да се заяви това е 31 март. С право да заявят подвижна избирателна кутия са лицата, които към 4 април са поставени под задължителна карантина.

Столична община предоставя в портала си няколко варианта за подаване на заявление – саморъчно написано, чрез упълномощено лице с пълномощно, но без нотариална заверка, изпратено по пощата и по електронен път на електронната поща. Въпроси могат да бъдат задавани на безплатния телефон.

Общината е осигурила малки кутии за подвижни урни за улеснение на членовете на комисиите. Осигурени са и защитни костюми и транспорт. Предвид многото карантинирани вероятно ще се наложи да има много подвижни секции.

"Има голяма вероятност тези подвижни секции да бъдат много за територията на Столична община. По данни, които имаме от РЗИ за хората поставени под карантина, ако приемем, че от 20 до 30% ще гласуват, ще заявят това желание, означава, че тези секции може би ще надвишат и над 200", обясни пред БНТ секретарят на Столична община Венера Милова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сидеров: Ако съм премиер, ще спра здравния фашизъм, прилаган заради фалшивата пандемия

"Спокоен съм, че социлозите не ми дават много проценти, иначе щях да бъда обект на нападки, както се е случвало често", това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по телевизия NOVA NEWS лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той сподели, че е казал всичко на бившите си партньори в лицето, […]