Kмет плати винетката си с 6 килограма стотинки, бесен заради лошите пътища

NetNews

Кмет на село плати годишната винетка за автомобила си с 6 килограма стотинки. Това е своеобразен протест срещу лошото състояние на пътищата в родния му край. До тази крайна стъпка се стигнало, след като години наред никой не обърнал внимание на дупките и те от ден на ден ставали все по-дълбоки. Цитиран от БНР, кметът призовава свои съселяни да последват примера му, а ако и това не даде резултат, да извикат Бойко Борисов.

Село Кран е близо до границата с Гърция. Пътят до него е тесен, планински и по него трудно се разминават две коли. А когато е осеян с дупки, пътуването е изключително трудно. През зимата пътят е като магистрала, защото неравностите са покрити със сняг. Но когато се стопи, дупките са станали още по-големи. Най-потърпевши са децата. Всеки ден те пътуват с километри до училище и детска градина в съседни села. Местните хора казват, че все едно са в каруца.

Децата вече обвиняват родителите си за състоянието на пътя. Така направила 6-годишната дъщеря на кмета Мустафа Хюсеин.

Проблемите с пътя са от 10 години. Местните направили подписка до различни институции. Включили се над 17 00 души. А преди 2 години се вдигнаха на протест, точно на първия учебен ден.

За да обърне внимание на проблема, кметът Мустафа Хюсеин избра нестандартен начин. Той плати годишната винетка за автомобила с цяла торба стотинки. Занесе я в пощата на село Тихомир.

Сега жителите на село Кран очакват решение. В противен случай се готвят отново да протестират. Обмислят и бойкот на изборите на 4 април.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Експерт за проблема с изграждането и мениджмънта на спортните съоръжения след прехода

Експерт маркетинг и управление на спортни съоръжения – Ива Георгиева, изрази мнение относно проблемите с изграждането и мениджмънта на спортните съоръжения в България през последните 30 години. Ето анализа на Ива Георгиева: "Съвременният свят отдавна е приел, че инвестициите в спорта и неговото развитие, са основен сектор на икономическа и […]