Oбявяват Сакар за защитена зона

NetNews

Предстои обявяването на територията на Сакар планина за защитена зона. Проектът на заповед за това намерение е публикуван на страницата в интернет на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Хасково. На сайта на РИОСВ е качен и съкратен вариант на заповедта, както и карта на бъдещата защитена зона "Сакар планина".

Едномесечният срок на общественото обсъждане, в който заинтересованите страни могат да представят мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно режимите, е изтекъл.

Ареалите, определени за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна обхващат пет населени места в община Любимец, 22 – в община Свиленград, 19 – в община Тополовград, шест – в община Харманли, землище на село в община Елхово и на две населени места в ямболската община Тунджа.

Още две защитени зони на територията на област Хасково и част от област Ямбол, но с по-малък териториален обхват, също предстои да бъдат обявени през тази година. Това са зоните "Ждрелото на река Тунджа" и "Остър камък" в община Харманли.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кой ще е най-модерният цвят през 2021 г. (ВИДЕО/СНИМКИ)

В продължение на повече от 20 години „Цветът на годината“ на Pantone оказва влияние върху разработването на продукти и решенията за закупуване в множество индустрии, включително модата, обзавеждането на дома и индустриалния дизайн, както и върху опаковките на продуктите и графичния дизайн. Процесът на избор на цвят Pantone на годината […]