Български изтребител е паднал в Черно море

NetNews

Български изтребител е паднал в Черно море тази нощ. Инцидентът е станал край Шабла, съобщи БНТ.

Самолетът е паднал в открито море. Предприето е издирване на машината и пилота.

Разследването ще бъде поето от военната прокуратура.

Изтребител МиГ-29 е паднал в морето край Шабла по време на военните учения „Шабла 2021“. Това е потвърдил за БНР контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили.

Той посочи, че се провежда мащабна спасителна операция по издирването на пилота, в която са включени кораби и хеликоптери.

В учението участват изтребители МиГ 29, щурмови самолети Су-25, хеликоптери от ВВС и ВМС, както и средства за противовъздушна отбрана, каза пред bTV бившият военен министър Тодор Тагарев. За инцидента е научил от медиите.

Причините за инцидента могат да бъдат от технически характер, тъй като изтребителите, с които разполагаме, са на повече от 30 години, а поддръжката им е трудна.

Очаквайте подробности….

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мартин Димитров: Няма да има касиране на изборите

Трябва внимателно да бъдат одитирани машините, включително с участието на граждани и журналисти, за да сме сигурни, че всичко е направено както трябва, каза пред БНР Мартин Димитров от "Демократична България“. Тази Централна избирателна комисия прави всичко възможно да въведе машинно гласуване, въпросът е дали ще стигнат машините, отбеляза Димитров […]