Български Спортен Тотализатор със становище за публикувано съобщение от Министерството на младежта и спорта

NetNews

От Българския Спортен Тотализатор излязоха със становище във връзка с публикувано съобщение в пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

„Информираме ви, че нито един член на Управителния съвет или ръководния състав на Български Спортен Тотализатор, не е оказвал натиск, заплахи за репресии и уволнение, и не е изисквал по никакъв начин от служителите на ДП БСТ, да подписват „определени“ декларации с неясно съдържание.

Посоченото в съобщението преустановяване на трудовите правоотношения срещу обезщетение е на основание чл. 331 от Кодекса на труда. Прекратяването им, базирайки се на това основание, е изцяло законосъобразно волеизявление и на двете страни и с изплащането на договорени обезщетения не се нанасят имуществени вреди на ДП БСТ и ММС. Законодателят е предвидил възможността трудовото правоотношение да бъде прекратено именно по този начин – срещу изплащане на обезщетение. Никъде в трудовото законодателство не съществува забрана към работодателя да се възползва от правото си за прекратяване трудовите правоотношения на свои служители на гореспоменатото основание“, се чете в позицията на БСТ.

От там уточняват, че предприятието не се издържа от държавния бюджет на Република България, а изцяло от търговска дейност и следователно оперативните му разходи не се влияят от бюджетирани за него средства.

„Начислените обезщетения са изцяло от перо самоиздръжка на ДП „Български спортен тотализатор“, като по никакъв начин не намаляват изплащаните отчисления към ММС и не оказват влияние върху бюджета за развитие на българския спорт и култура, отбелязват в своята позиция от тотото.

Български Спортен Тотализатор със становище за публикувано съобщение от Министерството на младежта и спорта

От там отчитат, че ДП БСТ успява да намали темпа на ръст на разходите за персонал, който е 9% за 2021 г. и 2020 г. съответно, но съпоставен с ръста на приходите, който е 18% и 45% се вижда, че приходите нарастват по-бързо от разходите. От приложената таблица е видимо, че с годините разхода за персонал става по-малък процент от приходите на ДБ БСТ.

„Благодарение на настоящото ръководство на Български спортен тотализатор успяхме да спрем негативните финансови резултати, оптимизираме значително разходите, и за кратък срок повишихме приходите от продажби на хазартна дейност. Успехите, дошли вследствие добрата екипна работа, доведоха съответно до увеличаване на паричните отчисления за спорта, културата и Национална агенция по приходите“, завършва позицията на тотото.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стрелките на Часовника на Страшния съд остават на 100 секунди до полунощ

Снимка: БГНЕС Атомни физици взеха решение да не преместват стрелките на символичния Часовник на Страшния съд и те да останат на 100 секунди до настъпването на „ядрената нощ“, предаде ТАСС. Решението обяви Рейчъл Бронсън на видеоконференция във Вашингтон. Тя е президент на авторитетното американско списание „Бюлетин на атомните физици“, на […]