Бърз и лесен начин да настържем чесън (ВИДЕО)

NetNews

Сякаш домакинските и кухненски трикове, които улесняват значително готвенето, нямат край.

Излиза, че цял живот сме допускали невероятен пропуск, свързан именно с чесъна и рендето, пише jenata.blitz.bg.

Не във всяка кухня има преса за чесън. А всички знаем, че ситно смленият чесън отделя много повече сокове и се готви най-добре в това си състояние.

Но, ако нямате преса, а не искате да се мъчите с рязането на ситно с ножа, то вземете рендето и една найлонова торбичка.

Всичко, което трябва да направите е да сложите торбичката върху рендето. След това настържете чесъна върху покритата с торбичката страна на рендето.

Когато сте готови, просто махнете торбичката, изхвърлете я, изсипете чесъна в съда, в който ще ви върши работа и готово.

Друг плюс на този трик е, че така рендето практически не се цапа и не е необходимо да ги миете.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Как планът на Путин фундаментално се обърка

Финландците вече решиха, а по всяка вероятност ще ги последват и шведите: изглежда, че още това лято НАТО ще се сдобие с две нови страни членки. А само допреди няколко месеца едва ли някой щеше да заложи по-големи суми пари на тяхното присъединяване. Но нападението на Путин над Украйна разтърси […]