Бюджет 2022 г. най-вероятно ще е готов в края на месеца

NetNews
Бюджетът за 2022 г. ще бъде готов най-вероятно в края на януари. Това заяви за Bulgaria ON AIR председателят на Бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански. Най-вероятно той ще се различава от този на служебния кабинет.

В бюджета ще бъдат набелязани харчове по политики, разписани в коалиционното споразумение. Ще има обаче и допълнително заложени.

„Една от основните политики е в здравеопазването – тогава, когато преговаряхме за коалиционно споразумение знаете, че нямаше „Омикрон“, сега има, тоест трябва да предвидим всички тези неща. Също така ел. управление и начинът, по който ще може да се приложи организацията за споделени услуги“, допълни той.

Още преди да са видели финансовата рамка за годината, бившите управляващи разкритикуваха разходите на кабинета „Петков“. Според ГЕРБ само за месец новото правителство е похарчило 9 млрд. лв.

„Освен 1.2 млрд. лв, които се одобриха от НС, ние нямаме яснота за тези 7 млрд. и нещо“, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

Вижте повече във видеото!

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Възрастен мъж е загинал при пожара в Търговище

Снимка: БГНЕС 88-годишен мъж почина при пожара в Търговище, а 82-годишната му съпруга е спасена. Тя е прегледана в Спешна помощ и е в добро състояние. Още по темата 3 яну 2022 14:05 2 Две къщи със стопански постройки изгоряха, а на трета са нанесени значителни материални щети. По непотвърдена […]