Важните новини във ФАКТИ на 06.05.2022 г.

NetNews

Без отстъпки за България от ЕС по руското ембарго

България не е получила отстъпки по искането си за отсрочка на предлаганото ембарго върху руския петрол, съобщи агенция Ройтерс в репортаж за продължаващите дискусии между посланиците на страните от Евросъюза в Брюксел.

България ще наложи вето на решението на ЕС за руското петролно ембарго

България ще наложи вето на решението на ЕС за руското петролно ембарго, ако не бъде включена в списъка на страните, които ще отложат въвеждането на тази санкция. Това съобщи NOVA.

В Брюксел днес се провежда съвет на посланиците на страните членки на ЕС. На него участва и българският дипломат Румен Александров.

Заседанието е започнало сутринта, а посланиците са категорични, че ще продължи, докато не се реши за руското петролно ембарго.

Комисията е представила лека модификация на плана, в която е предложено да се въведе изключение за Унгария, Словакия и Чехия. Това обаче не е предложено за България.

Източници на NOVA заявяват, че от София е получен червен флаг, което означава, че ако и България не бъде добавена в изключенията, ще наложи вето.

При катастрофа в София е пострадал Къци Вапцаров

Популярният актьор и водещ Къци Вапцаров е пострадал при катастрофа в София. Тя е станала на кръстовището на „Дондуков“ и „Раковска“. Ето как описва инцидентът пред БНТ очевидец на катастрофата:

От МС отговориха за аудиото на превозвачите: Записването на работна среща е търсене на конфликт

Записването на работна среща, без знанието на участниците в нея, прилича на търсене на конфликт. Така от Министерския съвет коментираха изтеклите записи от срещата им с превозвачите, съобщават от bTV.

Превозвачите разпространиха аудиозапис, за който твърдят, че бил от срещата им с премиера

Продължение на скандала около премиера и превозвачите. Представители на фирмите, които вчера напуснаха обидени срещата и казаха, че премиерът ги е изгонил, разпространиха аудиозапис. Твърдят, че той е направен именно на срещата в Министерския съвет и че един от гласовете, които се чуват, е на Петков, разказват от Нова телевизия.

Трета година без военен парад за Деня на армията

Денят на храбростта и празникът на Българската армия за трета поредна година ще бъде отбелязан без военна техника и маршируващи военни та жълтите павета в столицата. През 2020 година пандемията от коронавирус отмени традиционния парад, миналата година такъв също не се проведе.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обясниха защо мъжете толкова харесват женските гърди

Защо хетеросексуалните мъже отделят толкова внимание на тези женски части? Истината е, че учените никога не са били в състояние да предложат задоволителен отговор на този въпрос, но сега един невролог счита, че е открил обяснението и то „просто изглежда съвсем логично“. Лари Янг е професор по психиатрия от университета […]