Важните новини във ФАКТИ на 06.07.2022 г.

NetNews

Асен Василев: Към този момент нямаме 121 гласа

„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и проекто министър-председател Асен Василев пред журналисти.

Починал е Виктор Вълков-бивш външен министър

На 86-годишна възраст почина Виктор Вълков, бивш министър на външните работи непосредствено след промените през 1989-1990 г. и член на така наречения кръг „Монтерей“, съобщи БГНЕС.

Николай Радулов: Има вероятност да подкрепя кабинета „Василев“, но нека видя състава

Към мен се подходи много сериозно. Предложи ми се да съм на страната на народа, да съм против ГЕРБ, да се боря с корупцията – неща, които исках да правя, като влязох в парламента. Това заяви независимият депутат проф. Николай Радулов в „Още от деня“.

Петков за катастрофата в София: Да се сложи край на модела с двойните стандарти и неспазването на законите

На личната си страница във Фейсбук премиерът в оставка Петков коментира тежката катастрофа в София, при която шофьор помете две момичета.

Първан Симеонов: Може да се направи правителство с мандат на ДБ. Христо Иванов изглежда сговорчив, гъвкав

Има шанс за съставяне на правителство с мандат на „Демократична България“. Такова мнение изрази в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов, директор на „Галъп интернешънъл Болкан“.

Каримански: Втори шанс за съставяне на кабинет има, дори и да се използва последният мандат

Втори шанс за съставяне на кабинет има – дори с това да може да се използва последният мандат след ГЕРБ, независимо в кого ще отиде той. Все още има шанс и трябва да се възползваме от него.

Излезе чернова на управленската програма на „Продължаваме промяната“

„Продължаваме промяната“ разпространиха чернова със съдържанието на управленската си програма. По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети до половин година, съобщи БНТ.

Манолов: Планът за възстановяване е вреден за държавата

„Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата“. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа. „Според някакви пари ни се предлага да си досъсипем държавата, най-вече нейната енергетика. Защото в него са предвидени разни неща, които ще доведат до смъртта на българската енергетика – въглищната такава“, посочи като причина той.

ИПБ за катастрофата на „Черни връх“: Недопустимо е да се изнася предварителна информация

Институтът за пътна безопасност излезе със становище относно трагичния инцидент на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“:

Експертите на Института за пътна безопасност многократно са сигнализирали министъра на вътрешните работи за липсата на физически контрол на движението в град София.

Нинова: Днес правителството прие поредното добро решение

Днес правителството взе още едно добро решение за младите хора и икономиката. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и благодари на колегите си министри за работата и подкрепата по тази мярка.

Общински съветник иска узаконяване и одържавяване на „кея на Доган“

Бургаският общински съветник от ДБГ Стоян Грозев смята, че „кеят на Доган“ трябва да бъде узаконен. По повод решението на РДНСК-Бургас, че съоръжението е незаконно и следва да се разруши, той коментира във фейсбук: „И защо? Не е ли по-добре да се намери начин да бъде узаконен като държавен и всеки, който го ползва да си плаща за това.

ПП се приближи до ГЕРБ, ИТН падна под чертата

Внезапното оттегляне на министрите на ИТН от Слави Трифонов и последвалата за по-малко от месец каскада от политически събития – свалянето на председателя на парламента Никола Минчев, гласуваният вот на недоверие на правителството, протестите в защита на управлението, свалянето на ветото за започване на преговори на Северна Македония с ЕС, изгонването на 70 дипломати и служители на посолството на Русия, завъртането на парламентарната рулетка с Асен Василев като кандидат за премиер на ПП – изправиха България в де факто предизборна политическа ситуация, която съществено променя динамиката на обществените и електорални нагласи. Регулярното тримесечно проучване на Социологическа агенция Алфа Рисърч, проведено в периода 25 юни – 1 юли, очертава следните по-съществени тенденции:

Тошко Йорданов: Министерство на финансите е блокирало парите на руското посолство

Министерство на финансите е блокирало парите на руското посолство у нас. Това заяви в кулоарите на парламента Тошко Йорданов от ИТН.

Митева: В моя кабинет отцепил се депутат е заявявал колко струва

„Аз самата съм свидетел как в моя кабинет народен представител от отцепилите се е заявявал колко струва. И на това са били свидетели колеги от самата група“. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Ива Митева от ИТН от кулоарите в парламента. „Така че да спрат да говорят небивалици срещу нас, защото ние може да излезем с конкретни факти”, допълни депутатът.

Христо Иванов: Да се говори с ПГ на ИТН, за да не хвърляме страната в хаос

По управленската програма на правителството още се работи, има последно съгласуване. Това каза на влизане в НС съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Костадинов: Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машината

„Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машинното гласуване и ако се види, че има несъответствия между тях и протокола ма машината, да се взима предвид броенето на хартиените отрязъци“. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Кирил Петков: Завършихме законодателната програма на коалицията

Завършихме законодателната програма на коалицията. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков. Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети през следващите шест месеца, уточни още той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Удар по Ердоган! Членове на Конгреса на САЩ в обединен фронт срещу новата продажба на F-16 на Турция

Американските законодатели в групата на Конгреса по гръцките въпроси сформираха във вторник обединен фронт, за да гарантират, че правителството на Байдън няма да продължи с продажбата на самолети F-16 на Турция или на комплекти за надграждане на съществуващия флот от изтребители F-16, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА. За […]