Важните новини във ФАКТИ на 13 април

AdminNetNews

Протестиращи пътни строители: Ще се успокоим, като си получим парите за законно изпълнените дейности

Строителни фирми излизат на национален протест и заплашват с блокади. Протестни действия ще има в цялата страна, съобщават от bTV.

Пред парламента недоволните започнаха се събират в 9:00 ч. В страната ще бъдат блокирани редица ключови пътни артерии, включително и проходи.

Кирил Петков: 15 от моряците от кораба „Царевна“ в Мариупол вече са в безопасност

14 български моряци и един украинец от екипажа на блокирания в Мариупол кораб „Царевна“ са извън пристанището и ще бъдат изведени у нас през Донецк. Това обяви премиерът Кирил Петков, цитиран от bTV.

Плавателният съд не може да напусне пристанището, като в последните дни в близост до него се водеха активни сражения и нямаше възможност моряците да бъдат евакуирани.

Поискаха от парламента да спре проруската пропаганда по БНТ и БНР

„Настояваме да предприемете съответните действия за прекратяване на всеки опит БНТ и БНР да бъдат употребявани за провеждане на вражеска пропаганда срещу България. Да се дава правото на „гледна точка“ на тези, които директно или индиректно подкрепят един престъпен режим, който убива и арестува заради друга гледна точка, не е проява на свободна и независима журналистика, а на зависимост от този режим“. Това казва председателят на сдружение ДОМ (Достойнство, отговорност, морал) Иван Сотиров, който изпраща позицията до Народното събрание.

Съдия Калин Калпакчиев: ВСС да постъпи с Гешев като с Красьо Черния

„По отношение на сигналите срещу Гешев, ВСС трябва да приложи практиката, която прие по отношение на случая с „Красьо Черния“.

Това заяви бившият член на ВСС съдия Калин Калпакчиев в предаването Денят с Веселин Дремджиев, излъчващо се по TV+ и TV1.

АЕЖ реагира остро на номинацията на Карбовски за член на СЕМ

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов „Спрете гаврата с медиите!“ този петък от 18:30 ч. на площад Народно събрание. Причината е номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ от „Има такъв народ“.

Според АЕЖ „Има такъв народ“ са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България“.

„Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС, написаха от асоциацията.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Черна гора е близо до ново правителство

Снимка: БГНЕС/EPA Преговорите за ново правителство в Черна гора вече са пред финал, съобщи ДАНАС. В момента се обсъждат конкретни имена за министерските кресла. Очаква се днес да има споразумение за програмата на новото правителство. Очаква се то да има осемнадесет министерства. Премиер ще е Дритан Абазович. Вероятно за външен […]