Важните новини във ФАКТИ на 15 май

NetNews

Технологията на Илон Мъск превърна украинската артилерия в кошмар за руската армия

Благодарение на даровити украински разработчици на софтуер и на сателитният Интернет на Илон Мъск, украинската артилерия постига невероятна ефективност, неуязвима е, и е далеч напред в 21 век, за разлика от руската, която въпреки, че е „безаналогова“ е безнадеждно изостанала. Това е постижение съизмеримо с аналози на НАТО и постигнато буквално с „подръчни“ средства. Това е такова невероятно постижение, че руските генерали отричаха наличието на подобна система до преди демонстрацията в Белогоровка, пише meduza.io.

Десислава Атанасова: Моделът „Борисов“ остави хляба 1 лев

Тогава брутният вътрешен продукт беше 132 млрд. лв. Фискалният резерв беше 8 млрд. А държавата ни беше в чакалнята на Еврозоната. Тогава имаше работещи и изплатени оперативни програми. Сега те са нула. Преките чуждестранни инвестиции бяха 3 млрд. Стотици построени и рехабилитирани километри от пътната мрежа. Построени училища и детски градини. Това беше моделът “Борисов“.

„Промяната“ вече я усещат всички. В цените на тока, на газа, на храните. Сложиха си посредници за газа и сега всеки месец ще лапат по 100 млн. лв. Кирил Петков и Асен Василев са в дъното на тази кражба.

Лена Бориславова: Договорката за газа беше най-важното от посещението в САЩ

Най-важното от посещението в САЩ е, че успяхме да договорим по-ниски цени на газа. Показахме, че защитаваме своите интереси. Трябват ни между 12 и 15 танкера от САЩ, за да покрием нуждите си. Вече са в ход преговори з асредносрочни и дългосрочни договори.

Преговаряме и с други държави за газ. Договрили сме и да получаваме азерски газ, дори и да не е построена връзката с Гърция. Това разбива мита на предишните управляващи, че не може да има алтернативни доставки на газ.

Мълчалива акция на военни пред МС

Военнослужещи и цивилни служители от армията с мълчалива акция пред Министерския съвет. Те пиха кафе и вода и поискаха по-високи заплати и условия на труд.

Участниците в акцията настояват работната заплата на военнослужещите и цивилните да е обвързана със средната в страната, да се увеличи порциона и да се предоставят възможности за ползване на други социални придобивки.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Леао и Ернандез сложиха титлата в ръцете на „росонерите“

Милан триумфира над Аталанта с 2:0 в дербито на предпоследния кръг от италианската Серия А, като така клубът вече сложи ръце върху титлата. Рафаел Леао и Тео Ернандез вкараха двете попадения, благодарение на изключителната си класа, скорост и техника, като особено впечатление направи попадението на левия бранител, защото той пробяга […]