Важните новини във ФАКТИ на 16 май

NetNews

ПП представи пакет от 14 мерки срещу кризата

„Продължаваме Промяната” представи пакет от 14 мерки на обща стойност от 2 млрд. лева за справяне с кризата. Сумата е осигурена от допълнително събрани средства в бюджета и може да бъде използвана, без да се нарушава бюджетната рамка. Това обяви на брифинг в парламента Андрей Гюров.

Мерките са базирани на два основни принципа, посочи още той. С тях ще се подпомогнат най-уязвимите групи от хора – пенсионерите и тези с най-ниски доходи, както и бизнесът. Мерките, които вече са остойностени, ще бъдат предложени на утрешния Коалиционен съвет.

Слави Трифонов: ПП не се допитват до партньорите си. Казвам го като предупреждение

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че „Има такъв народ“ е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната.

„Възраждане“: Скоро ще управляваме страната, иде възмездие

„За ужас на псевдодемократичната и евроатлантическа пасмина сме четвърта сила – официално“, съобщиха от ПП „Възраждане“ в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“. Те публикуваха резултатите от проучването на „Тренд“, от което става ясно, че партията на Костадин Костадинов изпреварва БСП на Корнелия Нинова.

От „Възраждане“ заявиха, че според данните на свое изследване са втора политическа сила.

Гамизов: Социологическо проучване показва, че по-добро от корупцията на ГЕРБ и ДПС няма

Днес има социологическо проучване, което цели да ни убеди, че българите са някакви същества полагащи всички усилия, за да живеят зле, ограбени, тероризирани от корупция и в бедност.
Това проучване обяснява, как питайки 1000 и малко българи, те дружно са се съгласили, че по-добро от корупцията на ГЕРБ и ДПС няма, партиите подкрепящи прeстъпната война на Путин в Украйна са им на сърце, а всякаква идея за цивилизованост им е чужда, както и мечтаят пак санкционираните от САЩ да управляват живота им.

Криза в Париж! Френският премиер Жан Кастекс подаде оставка

Френският премиер Жан Кастекс заяви, че е връчил оставката си на президента Еманюел Макрон. Очаква се приемникът му на поста да бъде обявен тази вечер, предаде Франс прес.

„Току-що подадох оставката си“, заяви Кастекс след едночасов разговор с президента, преизбран на 24 април за втори мандат. Макрон се надява да запази мнозинството си във френския парламент след парламентарните избори, насрочени за 12 и 19 юни.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мъск срещу Русия: ще се пренесе ли войната в космоса?

Системата от сателити Starlink, която американският милиардер Илон Мъск предостави на Украйна за ползване, е трън в очите на Москва. Според експерти войната може да бъде пренесена и в космоса. Илон Мъск е известен с редовните си и провокативни публикации в Туитър. Но наскоро той написа нещо, което накара да […]