Важните новини във ФАКТИ на 24 септември

NetNews

„Медиана“: ГЕРБ води с близо 10% на ПП

ГЕРБ води с близо 10 на сто пред втората политическа сила „Продължаваме промяната“, сочи ново социологическо проучване на агенция „Медиана“. Според изследването има голяма вероятност в следващото Народно събрание да има 8 политически сили, всички, които бяха в последния парламент плюс „Български възход“.

Според резултатите от проучването на социологическата агенция „Медиана“ засега ГЕРБ доминира пред „Продължаваме промяната“, като над 26 % от анкетираните биха гласували за партията на Бойко Борисов, а малко над 16 на сто – за „Продължаваме промяната“.

България не подкрепя съдебния иск на Украйна срещу Русия

България е една от малкото страни в ЕС, които не подкрепят иска на Украйна срещу Русия в съда за правата на човека в Страсбург, разкри „Сега“.

Досега вече 23 държави от Евросъюза са подали заявления в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) за присъединяване като трета страна при разглеждане на на иска на Киев срещу Москва. България е в компанията на Гърция, Унгария, Малта и Кипър, съобщава радиостанция „Дойче веле“. От страните извън ЕС искът е подкрепен от Норвегия, а своите намерения да го строят вече са обявили още и Великобритания и Исландия. Неправителствената организация „Женевската академия за международното хуманитарно право“ също поиска акредитация за участие в съдебното дело.

Октай: За отвоюването на държавата ще са нужни поне 5-10 години

„Нито съм Нострадамус, нито съм гадател. Дълги години съм работил като шеф на предизборен щаб на ДПС и продължавам да работя, познавайки електоралното пространство, как се гласува в България“, това заяви политическият анализатор Осман Октай пред „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“.

„Тази вълна, която започна от 2020-та г., имаше подкрепа от около 70-75% от гражданите за промяна и продължава да определя избирателните емоции в България. Колкото и да опитват да се контролират с измислени анализи и пропагандатори, тази вълна няма да може да обърне тази емоция за подкрепа за промяна на българското гражданство“, продължи той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фюри пее с феновете: „Ей Джей, подпиши…“ ВИДЕО

Тайсън Фюри не спира да подканя Антъни Джошуа да приеме офертата за бой между двамата през декември. Двамата са в преговори от две седмици, но все още няма постигната договорка. Фюри сам предложи боя на Ей Джей, който загуби два пъти поред от Олександър Усик. От лагера на Джошуа обаче […]