Валерий Тодоров: Путин не се плаши от присъствието на НАТО, а от близостта на САЩ

NetNews

„Президентската власт е един чудовищен ангажимент и власт. Путин имаше много бързо израстване. Той направи много, за да обедини Русия, която беше в разпад и под силно американско влияние. Страната стъпи на краката си, започна сама да управлява политиката и икономиката си. Не го плаши толкова присъствието на НАТО, колкото близостта на САЩ“. Това заяви за „Твоят ден“ Валерий Тодоров, единственият български журналист, направил интервю с Путин.

По думите му Путин е единственият руски лидер, живял в чужбина. „Другата тревога може да е започналата ревизия на историята, в която се омаловажава ролята на Русия. Санкциите няма да дадат ефект, тя ще гласува, но ще направи каквото си е намислила“, смята той. И допълва, че се влиза в тежък период на конфронтация.

„Какво ще стане, ако някоя от двете победи – това е продължение на конфликта, който наблюдаваме“, посочи Тодоров.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

„Кафе с претенция“ в Ямбол – поредната порция хумор за театралната публика

Неочаквана развръзка, пораждаща куп нелепи и смешни ситуации. Това може да види ямболската публика на 17 май в комедията „Кафе с претенция“ на театър „Българска армия”. Ролите се изпълняват от артистите Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моню Монев. Представлението е с начален час 19.00, а мястото – залата на община Ямбол.