Валери Симеонов и стотици българи посрещнаха Джулай морнинг на Камен бряг с Джон Лоутън

NetNews

Основателят на НФСБ и създател на телевизия „СКАТ“ Валери Симеонов посрещна Джулай морнинг на любимото си място Камен бряг със своята спътница в живота Венера Тодорова, пише Флагман. Двамата избраха именно тази локация, защото там тази година с подкрепа на ТВ „СКАТ“ и по идеята на Симеонов, бе изграден паметник на вокалистa на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън, който почина миналата година ден преди да успее за последно да присъства на Джулая – събитие, което се провежда всяка година само в България заради едноименния хит на бандата „July Morning”.

Композицията на паметника на Лоутън е много интересна. Тя е изградена от две части – скулптура на музиканта и голяма мраморна пейка, на която той е седнал. Идеята е всеки, който иска да посрещне първото юлско слънце с вокалиста на „Юрая Хийп“, да може да го направи поне символично с него.

Фигурата на Лоутън е изработена от скулптора Александър Хайтов – син на писателя и публицист Николай Хайтов и е поставена в Камен бряг с подкрепата на децата на вокалиста Патрик и Натали, както и с помощта на Община Каварна, чийто кмет Елена Балтаджиева е прегърнала идеята на Валери Симеонов и е оказала огромна помощ.

„Джон беше наш много скъп приятел. В знак на уважение към него аз и ръководството на ТВ „СКАТ“ решихме да направим тази композиция. Само преди година се разделихме с него, а днес той пак е тук, на Камен бряг и пак посреща изгрева. С Джон успяхме да направим над 20 документални филми, които представиха особеностите и красотите на България – той много обичаше страната ни“, каза пред Флагман Валери Симеонов. Той изказа личната си благодарност за подкрепата към кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева. На събитието присъства и семейството на Джон Лоутън – съпругата му Ирис и децата му Патрик и Натали.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вече всеки може да поправя своя Google смартфон

По-рано тази година Google обяви партньорството си с компанията iFixit, която обеща да предостави различни ремонтни комплекти за голяма част от смартфоните на технологичната компания. Сега това партньорство вече е факт и всеки желаещ може да поръча оригинални части за своето устройство директно от сайта на iFixit. Към момента подобни […]