Варненските социалисти сезират СЕМ и ЦИК за билбордове с лика на Ангелов

NetNews

Варненските социалисти сезират Съвета за електронни медии (СЕМ) и Централната избирателна комисия (ЦИК) за билбордове с лика на Ангелов. Според тях той не е успял да се определи в коя роля участва. По думите им поведението му е в разрез с всички правила и норми.

Припомняме, преди 5 дни от БСП поискаха Ангелов да се определи – министър ли ще е, или кандидат-депутат.

На 9 март 2021 година Костадин Ангелов публично заяви, че прекратява кампанията си, а два дни по-късно – че повече няма да агитира в районите, в които е кандидат за народен представител. Твърдението му, че е прекратил предизборната си кампания обаче се оказаха лъжа, посочват социалистите.

Седем дни по-късно град Варна продължава да е осеян със стотици плакати и билбордове с образа на Костадин Ангелов, които агитират избирателите да гласуват за него, като на плакатите и билбордовете е посочен номерът на бюлетината на коалицията, от която е издигнат – ГЕРБ-СДС. Разбирането на министър или кандидат депутат Ангелов за "прекратена кампания" се свежда до "не агитирам във Варна.". Той обаче продължава да е кандидат в два многомандатни района като в това си качество злоупотребява със служебно положение, използвайки безплатно и нерегламентирано ефирно време по всички медии.

По този начин останалите политически субекти, участващи в предизборната надпревара, са в неравнопоставено и дискриминационно положение, заявяват социалистите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Този продукт съдържа много повече витамин С от лимоните

Едва ли има човек, който да не е чувал за витамин С. Само леко да ни заболи гърлото или да кихнем и веднага близките ни казват: "пий витамин С". Витамин С или аскорбинова киселина изпълнява множество функции в човешкия организъм. Той увеличава значително усвояването на желязо (Fe), участва в образуването […]