Василев: Ако законът ми позволи, готов съм на всичко, за да премахна това ръководство на БФС

NetNews

Радостин Василев даде може би най-сериозното си интервю от началото на своя мандат, като обяви пред Сашо Диков в ефира на „Евроком“, че възнамерява да плати всяка нужна цена, за да смени ръководството на Българския футболен съюз.

„99% от обществото ни е наясно какво се случва във футболния ни съюз. Аз нямам право да заемам позиция. Нито съм за Бербатов, нито съм срещу някой, но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство. Не мога да го приема, като адвокат, като гражданин и като министър. Тези хора сами не осъзнават, че са нежелани в обществото, защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА, ФИФА и от спонсори. И на практика си е само достатъчна. Говорено е и на министерски съвет, започнаха протести срещу тях, имам петиция при нас от изключени 100 клуба. Те сигурно ще правят жесток протест по време на конгреса. Този човек не разбира, че за да тръгне футболът трябва да направи един честен конгрес. Аз бях на един конгрес нечестен, който той си го организира, напълно престъпен и видях как се правят конгресите. Бербатов участва на един почти честен конгрес и бе на косъм да го спечели. При един истински конгрес няма как това нещо да продължава“, каза министърът в предаването.

Понастоящем Борислав Михайлов управлява с мандата си от 2018 г., когато част от основните му конкуренти за поста дори не бяха допуснати до залата, а медиите останаха в пълно затъмнение от събитията в Зала 1 на НДК, като само накрая бе обявен резултатът.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

75-годишна жена загина при пожар в Дупница

75-годишна жена загина при пожар в дупнишкия квартал „Бистрица“. Пожарът е възникнал към 13 часа, като на място са изпратени два екипа на пожарната, полицейски екипи и линейка. От пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил съобщиха, че към този момент пожарът е потушен напълно. Останалите обитатели на жилищната сграда са евакуирани […]