Василев: 760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи

NetNews

760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи спрямо това, което беше изчислено от Министерство на финансите, това заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев.

„Тези допълнителни приходи, срещу които са заложени и много разходи, са над това, което министерството предвижда със 760 млн. При много неблагоприятно икономическо развитие и много висока инфлация от септември натам, през последните 3 месеца на годината, е възможно част от тези приходи да бъдат реализирани. Мисля, че всички ще бъдат реализирани. Ако се види, че приходите не се реализират, е възможно да се налагат ограничения на различните министерства и ведомства, така че те да имат по-малки лимити от това, което е предвидено в бюджета с цел да не се наруши бюджетното салдо. Това е правено предишни години“, посочи Василев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Путин иска да заличи украинската нация

Путин иска да унижощи украинската нация. В Кремъл съществуването ѝ се приема за грешка на историята, предизвикана от вражески сили със зли намерения. Грешка, която според руснаците трябва да бъде поправена с насилие. Четири месеца, след като Русия нападна Украйна, армиите на двете държави се бият ожесточено в Източна Украйна. […]