Вашингтон върна дипломатите си в Киев

NetNews

Действащият посланик на САЩ в Украйна Кристина Квиен и нейният екип се завърнаха в Киев, като стъпка към възстановяване на дипломатическото присъствие на Вашингтон в украинската столица, предаде БНР.

„Радвам се, че се върнах на Деня на победата в Европа. Слава на Украйна!“, гласи публикация в официалната страница на посолството в Туитър.

САЩ затвориха посолството си в Киев на 14 февруари, 10 дни преди инвазията на Русия в Украйна. Очакваше се служителите на мисията да се завърнат в Киев в края на месеца.

Според служител на държавния департамент, цитиран от АФП, оо-рано днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е информирал външният министър на Украйна Дмитро Кулеба за посещението на Квинен и екипа ѝ, като е отбелязал, че това е знак за успеха на Украйна, провала на Москва и „ефективно и трайно партньорство с правителството и народа на суверенна, демократична и свободна Украйна“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Национал на България стана шампион в Кипър

Националът Илиан Илиев Младши спечели титлата в кипърското първенство още в дебютния си сезон с екипа на Аполон (Лимасол). Днес отборът на българина победи драматично АПОЕЛ с 3:2 в директен спор за първото място и кръг преди края е недостижим с аванс от 4 точки пред гранда от Никозия. Преди […]