Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна на 10 януари

NetNews
Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна на 10 януари

Снимка: БГНЕС, архив

Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна и по въпросите на сигурността на 10 януари, заяви Белият дом, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

На преговорите се очаква да бъдат обсъдени въпроси, свързани с контрола върху ядрените оръжия.

„Съединените щати искат да водят диалог с Русия“, заяви говорител на американския национален съвет по въпросите на националната сигурност.

Преговори между Русия и НАТО може да има на 12 януари, а на 13 януари може да има преговори между Русия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, изтъкна говорителят.

Русия иска да спре разширяването на НАТО на изток и да предотврати пълноправното членство на Украйна в организацията, което Москва възприема като заплаха, отбелязва ДПА.

Вашингтон уверява, че в разговорите с Москва няма да бъде взето никакво решение, без да има допитване до съюзниците и до Украйна.

От седмици Западът е обезпокоен от информации, че Русия е струпала десетки хиляди военни в райони недалеч от Украйна.

В събота руското министерство на отбраната обяви, че над 10 000 военни ще се върнат в техните бази, след като са участвали във военни маневри. Ведомството не съобщи колко от тях са били на границата с Украйна.


 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Издирват мъж за убийството на бившата му съпруга

Снимка: БГНЕС Окръжната прокуратура в Добрич и полицията издирват заподозрян в извършването на убийство на жена в Тервел. Издирваният е Фаредин Мемиш Ахмед на 51 години, живещ в града. Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години и е бивша съпруга на заподозрения. Тялото ѝ е намерено рано тази сутрин […]