Вашингтон: Русия трябва да се съгласи на обособяване на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ

NetNews

Русия трябва да се съгласи на обособяване на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна, която е в руски ръце от месец март насам, и да позволи на международни длъжностни лица да преценят безопасността на обекта, каза днес прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитирана от Ройтерс.

Жан-Пиер съобщи още, че ситуацията около Запорожката АЕЦ е била обсъдена от американския президент Джо Байдън в телефонен разговор с украинския държавен глава Володимир Зеленски по-рано днес.

Байдън е разговарял със Зеленски и по повод украинския Ден на независимостта, който беше отбелязан вчера. Президентът на САЩ е потвърдил подкрепата на Вашингтон за Украйна срещу руската агресия.

„Зная, че това е годишнина, в която има и тъга, и радост, но дадох ясно да се разбере, че САЩ ще продължат да подкрепят Украйна и нейния народ докато те се сражават, за да защитят суверенитета си“, написа Байдън в Туитър.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

5 полезни билки, които могат да бъдат опасни

В България сме свикнали да бъдем облагодетелствани от богатата природа, а билките са един от най-достъпните начини за справяне с различни болести. Мнозина обаче погрешно смятат, че билките са напълно безопасни за здравето. Това неправилно вярване може да навреди на всеки, който не е запознат със силата на растенията. Затова […]