ВВС ще излъчва уроци за децата във Великобритания

NetNews

Във Великобритания телевизията на Би Би Си ще излъчва уроци, за да помага на децата да бъдат в крак с училищния материал по време на новата карантина в страната.

Уроците ще могат да бъдат гледани по Втори канал на Би Би Си, CBBC (Детския канал на медията), както и онлайн. Излъчването на предаванията започва в понеделник и включва по три часа за децата в основните училища всеки ден от седмицата и най-малко по два часа за учениците в средното образование.

Учебните заведения бяха затворени за повечето деца в по-голямата част на Обединеното кралство като част от наложените по-строги мерки в борбата срещу COVID-19.

По време на първия локдаун миналата пролет имаше уроци онлайн, но не и по редовните телевизионни канали. Решението сега е взето заради загриженост, че семействата с по- ниски доходи може да имат затруднения в осигуряване на онлайн обучение за децата си.

Премиерът Борис Джонсън определи плановете на Би Би Си като „фантастични“, а генералният директор на медията Тим Дейви изтъкна, че "образованието е от изключително важно значение".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво пречи на Русия да стане суперсила

След разпадането на Съветския съюз Русия, като страна наследник, получи много от него: не само притежание на модерни оръжия и оборудване, но и отлични военни технологии, което ѝ позволи бързо да се издигне за кратък период от време и твърдо да заеме второто място в света. Но Съветският съюз остави […]