Вдовицата на убития президент на Хаити се завърна в родината си

NetNews

Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше ранена при нападението, отнело живота на съпруга ѝ, се върна в карибската държава, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Правителственият говорител Израел Кантаве каза за АП, че Мартин Моиз е пристигнала в Хаити след изписването ѝ от болница в Маями. По-рано, още в болницата, Мартин Моиз разпространи предварително записано изявление на креолски, в което изтъква, че враговете на съпруга ѝ са искали "да убият неговата мечта, неговите планове за бъдещето и неговата идеология", предаде Dariknews.bg.

На летището Мартин Моиз беше посрещната от и.д. премиер на Хаити Клод Жозеф. На снимките, публикувани от информационния портал "Аити-24", се вижда, че жената е с бронежилетка, а ръката ѝ е превързана. Жовенел Моиз беше убит на 7 юли от въоръжени мъже, които нахлуха в резиденцията му при нападение, в което според властите са участвали хаитянци, американци от хаитянски произход и бивши колумбийски войници. Временният премиер Жозеф призова населението към спокойствие и увери, че ситуацията в областта на сигурността е под контрола на полицията и армията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина бригаден генерал Стефан Петров

След продължително боледуване e починал бригаден генерал Стефан Петров, съобщават негови колеги. Дълги години той е бил командир на авиобаза „Крумово“. И.д. началник щаб на Военно-въздушното командване на НАТО в Измир. Бил е заместник-министър на отбраната в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г. Председател на Българската авиационна асоциация. […]