Велев: В трансформиран вид мерките трябва да продължат

NetNews

"В трансформиран вид мерките трябва да продължат още известно време. Имаме ръст на износа, повече от докризисния период", каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Васил Велев, председател на АИКБ.

Той информира, че безработицата също намалява, през последните пет седмици има повече назначени, отколкото освободени, макар тук да влияе и сезонността.

Велев подчерта, че това не е равномерно за всички сектори и поради тази причина мерките трябва да продължат.

За Плана за възстановяване и развитие Велев констатира, че сме закъснели с подаването, за юлското заседание няма да може също, одобрение на плана може да се очаква през октомври, а конкретни препоръки е имало към правителството от АИКБ. Според организацията средства трябва да се пренасочат към цифровизация, иновации и технологии.

За туристическия бранш председател на АИКБ смята, че възстановяването няма да се случи през този сезон. Това се случва бавно, както и свързаните с туризма бизнеси.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пропалестински демонстрации във Великобритания

Хиляди пропалестински демонстранти организираха днес шествия в Лондон и други британски градове, протестирайки срещу израелските въздушни удари по ивицата Газа по време на конфликта с ислямистката групировка Хамас, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Примирие, договорено с посредничеството на Египет, сложи край на продължилите 11 дни военни действия, по време на които […]