Велизар Шаламанов: Христо Иванов е подходящ за премиер

NetNews

"Правосъдната реформа е необходима, както и промени в Конституцията, за да има разделяне на прокурорската и съдийската част във ВСС. Прокуратурата да няма влияние върху съдиите, а прокурорът да бъде с ограничен мандат и на отчет пред парламента".

Това заяви Велизар Шаламанов от „Демократична България“ пред NOVA.

Според него са спекулации слуховете, които сочат Христо Иванов за следващ главен прокурор, защото той се е доказал като лидер и по-подходящ за премиер.

"Разчитам, че ще се стигне до мнозинство на промяната. „Има такъв народ“ трябва да намери най-добрата формула", заяви той.

„Свобода, законност и модернизация“ е програмата на „Демократична България“ и те желаят консолидация около нея.

Шаламанов сподели, че ръководителите на всички Служби трябва да бъдат потвърдени от парламента.

Той нарече недостойно и непрофесионално поведението на уволнения директор на Разузнаването, което доказвало, че е освободен правилно.

По думите му когато реформата е важна за България, няма значение откъде идва подкрепата.

А повече от 15 млрд. лева трябва да бъдат вложени в превъоръжаване на армията. Пазари на традиционни български продукти също е много важна офсетна политика.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джери Зайнфейлд се завръща

Актьорът Джери Зайнфейлд ще влезе в главната роля в нов филм, съобщи MovieWeb. Комикът се занимава основно с комедийни шоута. Част от тях бяха превърнати в телевизионна поредица. Сега Netflix ще продуцират нов филм. Актьорът е известен със сериала ‘‘Зайнфейлд‘‘. Поредицата имаше огромен успех, като след нея той избягва да […]