Великият Федерер приключи с тениса със зрелищен мач рамо до рамо с Надал (ВИДЕО)

NetNews

Един от най-великите играчи в историята на тениса – Роджър Федерер, изигра последния двубой в кариерата си! 41-годишният швейцарец реши това да бъде мач на двойки рамо до рамо с големия му съперник през годините Рафаел Надал, като двамата представляваха отбора на Европа. Те се изправиха срещу Джак Сок и Франсис Тиафо в двубоя от турнира „Лейвър Къп“ в Лондон. А препълнената зала „О2“ стана свидетел на истински спектакъл, който тези четирима тенисисти поднесоха. За съжаление Маестрото не успя да завърши кариерата си с победа и мачът бе спечелен от отбора на Света след 4:6, 7:6(2), 11:9 в негова полза.

След края на срещата Федерер не сдържа сълзите си пред микрофона на Джим Къриър, предава sportal.bg.

„Беше невероятен ден. Казах на момчетата, че съм щастлив, не съм тъжен. Страхотно е, че съм тук. Насладих се на всичко, което ми бе за последно. Заради присъствието на другите играчи, семейството ми, феновете, не почувствах толкова голям стрес. Радвам се, че стигнах дотук. Мачът беше страхотен. Самият аз изпълних своите очаквания. Да играеш с Рафа в един отбор и да бъдеш обграден от толкова добри тенисисти и приятели е прекрасно“, заяви Федерер.

„Не исках да се чувствам самотен в последния ми мач. Тенисът може да бъде доста самотен спорт понякога. Затова сега исках да бъда част от отбор, защото дълбоко в сърцето си аз съм отборен играч. Винаги съм обичал да съм част от подобно нещо. Благодаря за всичко, което направихте през годините – Анди, Томас, Новак, Матео, Кам, Стефанос, Рафа и всички останали. Беше удоволствие да играя на всички „Лейвър къп“ през годините. Точно на такова изпращане се надявах, така че ви благодаря!“, сподели още Роджър.

„Никога не съм очаквал да стана спортна икона. Просто се радвах да играя тенис. Но се получи невероятно пътешествие и бих го направил отново. Беше уникално, много се забавлявах, благодаря на всички! Толкова много хора ме подкрепят, както и вие тази вечер, това означава всичко за мен“, каза още швейцарецът.

Когато бе попитан за семейството, той призна, че едва намира сили да говори и сълзите потекоха с пълна сила.

„Много се забавлявах в последните 13 години. Всички са тук, момчетата, момичетата, съпругата ми, която толкова ме подкрепя. Тя можеше да ме спре много отдавна, но продължи да бъде зад мен и ми позволи да продължа да играя, затова ѝ благодаря! Благодаря и на моите родители, които са невероятни. Има толкова много хора, на които да благодаря. Това е фантастична вечер. Това бе невероятно пътешествие!“, завърши Маестрото.
<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEurosportBG%2Fvideos%2F419241986975309%2F&show_text=false&width=476&t=0″ width=“476″ height=“476″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Надценка от 54% при този тип имоти

В Испания покупката на къща с басейн струва средно 54% повече, отколкото без него. В същото време само 19,1% от имотите, предлагани за продажба, могат да се похвалят с такова ниво на комфорт, сочат данните на специализирания сайт Idealista. Теруел и Уеска са градовете, в които разликата в цената на […]