Великобритания ще изпрати на Украйна 1 млрд. паунда военна помощ

NetNews

Великобритания обяви, че ще пренасочи парите, които са били отпуснати за подпомагане на развиващите се страни да се справят с климатичната криза, и ще ги прехвърли на Украйна като част от кампания за военна помощ на стойност £1 милиард. Министър-председателят, Борис Джонсън, обяви това миналата седмица по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Според данни, публикувани от Института за световна икономика в Кил, Обединеното кралство е предоставило 3,72 милиарда долара (3,1 милиарда паунда) военна помощ за Украйна, на второ място след САЩ, които са допринесли с 25,45 милиарда долара (29,56 милиарда паунда), пише express.co.uk.

Г-н Джонсън каза: „Оръжията, оборудването и обучението на Обединеното кралство трансформират защитата на Украйна срещу тази атака.“

Международното финансиране за климата е ангажимент на правителството на Обединеното кралство да подкрепя развиващите се страни да отговорят на предизвикателствата и възможностите на изменението на климата.

Инициативата започна като част от председателството на Обединеното кралство за климата на ООН от COP26 миналия ноември, когато Великобритания призова големите индустриални нации да увеличат разходите си, за да помогнат на слабо развитите страни да подобрят енергийните си системи и да изградят защита срещу покачването на моретата и екстремните метеорологични явления.

Някои британци бяха бесни, че тези пари са били пренасочени към Украйна, в момент, когато Обединеното кралство е изправено пред внушителни сметки за енергия.

Един човек написа в Туитър: „Какво ще кажете за парите за хората в Обединеното кралство?

„Хората гладуват, страхуват се да използват газ/електричество и има риск да бъдат ограбени?“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Златан Ибрахимович преподписва с Милан

Суперзвездата на Милан – Златан Ибрахимович скоро ще преподпише договора си с клуба, съобщава изданието „Скай Спорт Италия“. Шведът ще удължи споразумението си с „росонерите“ за още един сезон, след като досегашният контракт между двете страни изтече миналата седмица. Това ще стане срещу символична заплата от 1-1,5 млн. евро, към […]