Версия: Слави Трифонов връща мандата, иска предсрочни избори

NetNews

Слави Трифонов вече е взел категорично решение да бойкотира опитите да се състави правителство от новия парламент, съобщава "Марица".

Като втора сила на последния вот "Има такъв народ" ще получи мандат от президента Румен Радев за сформиране на кабинет, ако победителят ГЕРБ не успее да го направи. Партията на шоумена обаче вече е поела курс към предсрочни избори, които се надява да спечели. Затова Трифонов ще върне веднага обратно мандата. Президентът ще го предложи на още една партия по негов избор, но на практика опитът е обречен. Това означава, че още преди клетвата на новите депутати със сигурност се върви към служебен кабинет и повторен парламентарен вот, който може да съвпадне с президентските избори.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи опит да избегне този сценарий, като още в изборната нощ предложи да се състави експертен кабинет, който да изведе страната от ковид пандемията поне до декември. Идеята му обаче не срещна никаква подкрепа от другите пет партии в новото Народно събрание. Първи от Има такъв народ на Слави Трифонов декларираха, че е изключено да влизат в някакви договорки с БСП, ГЕРБ, ДПС. Същото направиха и другите протестни формации – "Демократична България" и "Изправи се!Мутри вън". "БСП няма да подкрепят никакво правителство, предложено от ГЕРБ – с или без Борисов, с експерти или с политици, заяви вчера и лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Единствено ДПС се въздържаха от коментар на идеята за експертен кабинет, но дори евентуална тяхна подкрепа е крайно недостатъчна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лавинна опасност над Банско

Умерена е лавинната опасността в горския пояс и значителна в преходния и алпийския над Банско. Това съобщават от Българска Лавинна Асоциация в 8,00 часа тази сутрин. През нощта е духал силен вятър от юг-югоизток със скорост до 11 м/с на 2550 метра надморска височина, и около 15 м/с по билата. […]