Веселин Марешки: Корупцията мори и деца, и пенсионери

NetNews

Случаят с убитото от ток момче в София предизвика трус в политическите редици. А протестиращи и опозиция поискаха оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Корупцията, срещу която ние застанахме още преди президентските избори, е точно това, което мори не само българските деца, но и възрастните хора", каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки в "Денят ON AIR".

Той твърди, че в момента има проблем с правосъдието, тъй като се е противопоставил на корупционна схема, която е оставила незаконен обект срещу училище и детска градина.

"Той беше оставен да работи с включен незаконен ток вътре. Там децата бяха подложени на същите рискове. Когато ние информирахме органите на реда – същата тази корупционна схема успя да направи така, че аз да съм подсъдим в момента. Политици, които са създавали тази корупция, въстават срещу други. Яхват този трагичен инцидент в личен интерес. Това е циничното", коментира още Марешки пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Воля" сподели, че за него е странно, че БСП са застанали зад случая с детето, но не са застанали зад другия, който е неговият.

"Нека да не търсим проблемите в другите държави. Нека първо да кажем в България има ли корупция, има ли хора, които са страдали заради това, че са се борили с нея. Търся само и единствено справедливост, а не подкрепа", категоричен е Марешки.

Народният представител подчерта, че ще се бори докрай, но няма да позволи името му да бъде очернено. Той смята, че е цинично българите да не могат да си позволят да си купят лекарства, които са им необходими.

"Избирателите ще дадат оценка кой е прав и кой е крив, кой обединява хората, кои са истинските патриоти, кой се бори за техните права. Всеки, който иска да работи за благото на народа, е добре дошъл", допълни Марешки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атлетико Мадрид се спъна срещу Леванте

Атлетико Мадрид взе само точка от Леванте в отложен мач от 2-рия кръг на Ла Лига, завършил 1:1. Тимът на Диего Симеоне продължава да е лидер в класирането в Примера Дивисион с 55 точки. Вторият Реал е с мач повече и 49 точки, а Барса е трети с 46 точки […]