Веселка Христамян, ДБ-Ямбол: Нужен е равнопоставен достъп до зъболекарска помощ

NetNews 1

Нужен е равнопоставен достъп на територията на страната до зъболекарска помощ за всички български граждани. Това заяви кандидатът за народен представител от ямболската листа на „Демократична България” Веселка Христамян. Според Христамян, която е лицево-челюстен хирург и специалист с 28 годишен опит по дентална медицина, бъдещите решения за превенция на здравето на българските граждани трябва да кореспондират с намаляване на заболеваемостта, тежестта и последствията от денталните заболявания върху хората.

По мнението на медика са необходими стимулиращи модели за понижаване на рисковите фактори, влияещи върху здравето на устната кухина. Трябва също така да се работи в посока на превенция и профилактика на денталните заболявания с цел редукция на  последствията им върху  човешкия организъм.

„Като кандидат на „Демократична България”  имам конкретни предложения, които биха допринесли за справяне с проблема, посочва Христамян. Сред тях са повишаване на процента от бюджета, определен за дентална медицна; разпределяне на ресурса за дентално здраве и към  превенцията и профилактиката му; финансиране на цялата услуга   при възстановяване функциите на дъвчене, хранене  и говор на здравно осигурени лица чрез тотални протези; създаване на  устойчива национална  програма, съвместно с МОН и Български Зъболекарски съюз за промоция на дентално здраве в ранна детска и училищна възраст.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Веселка Христамян, ДБ-Ямбол: Нужен е равнопоставен достъп до зъболекарска помощ

  1. Госпожа Христамян говори за доверие и справедливост, направо съм изумена!!! Тя не може да се нарече лекар и да коментира здравеопазването след като остави детето ми след многократни молби като майка да поеме случая с моето дете, тя през цялото време ми говореше за политичаеската си кариера колко била заета и не поемала извънредни случаи. Това не е етичност, не е лекар и тя се е клела в Хипократова клетва. До този момент мислех, че поне към децата има малко съпричастност. Жалко за нея!!! И за нас пациентите!!! Госпожо Христамян по добре се отдайте на друга професия, Вие не сте лекар за мен! На карая дори ни изпрати със сканади и то пред детето ми, а то беше достатъчно травмирано физически и психически. Госпожо Христамян, цитирате за здравеопазване което да мисли за пациента, докато повечето лекари са като вас, няма да има добро здравеопазване!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов се снима до труден за "изчегъртване" паметник

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Свещарската гробница в Разград. Това стана ясно от снимки, които бившият премиер сподели в личния си фейсбук профил. Към фотосите обаче Борисов написа интересни думи, с които жегна лидера на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов. Освен това бившият премиер обяви какво се надява […]