Взрив уби над 100 души

NetNews

Над 100 души загинаха в Нигерия при експлозия в тайна база, търгуваща с краден петрол. „Пожарът избухна в незаконна база за износ на петрол. Над 100 души са изгорени до неузнаваемост“, каза комисаря по петрола в щата Ривърс Гудлаг Опиу. Според съобщенията, експлозията и последвалия пожар са станали вечерта на 22 април.

През март ръководителят на Комисията за регулиране на петрола в Нигерия Гбенга Комолафе заяви, че всяка година в страната се крадат петрол и петролни продукти на стойност над 3 млрд. USD. Суровините, откраднати от полета и нефтопроводи в Нигерия, се преработват в гориво в тайни занаятчийски места, разположени в южната част на страната. След това дестилатите се продават на черни пазари както в Нигерия, така и в съседните страни. В нефтения сектор в сянка, според службите за сигурност, има стотици подземни синдикати и групировки.

Нигерия е най-големият производител на петрол в Африка на юг от Сахара.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тотнъм изигра втори пореден слаб мач, Арсенал ликува

Тотнъм изигра втори пореден слаб мач, което може да се окаже пагубно за амбициите на „шпорите“ за четвъртото място. След като преди седмица загуби от Брайтън, днес тимът на Антонио Конте се добра само до нулево равенство в лондонското дерби с Брентфорд. „Пчеличките“ бяха по-добрият отбор и създадоха по-чистите положения […]