Вигенин: Мерки за цените на тока трябва да се вземат още сега

NetNews

"Мерки за цените на тока трябва да бъдат предприети още сега, а не да чакаме новото правителство", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA News Кристиян Вигенин от БСП.

Според него трябва да има пряка подкрепа за бизнеса, който е засегнат от ситуацията с електроенергията, да се създаде специален фонд, който да събира свръхпечалбата от търговията с ток.

Той добави, че е добре мерките да се вземат със законодателни промени от действащ парламент, но проблемът е твърде голям, за да има забавяне.

Социалистът заяви, че за основни хранителни продукти ставката за ДДС трябва да бъде намалена на 9 или дори на 5 процента.

Вигенин вярва, че само БСП засега се интересува от проблемите на хората.

"Голямото ляво обединение остава, Георги Кадиев е част от него, а се очакват и нови попълнения в организацията, а екологът Емил Георгиев ще бъде ценен народен представител в парламента", информира Кристиян Вигенин.

Относно "Продължаваме промяната", социалистът каза, че са отворени за преговори с всеки, но трябва да се види програма, по която да се говори.

Относно казуса с гражданството на Кирил Петков, Вигенин смята, че президентът Радев не е бил запознат с проблема, поради което не бива да търпи критика по този въпрос. А за отношението на самия Петков към Конституцията той смята, че най-малкото е неприемливо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Станчо Ставрев след регистрацията на листата на ИБНИ: Участваме в изборите като отбор

Пълна листа от 8 кандидати за народни представители регистрира днес в РИК-Ямбол коалиция „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“. Вчера стана ясно, че водач на формацията в областта ще е бившият областен управител и депутат от НДСВ в два парламента Минчо Спасов. Станчо Ставрев, който водеше листата на предните два вота, сега е на второ място.