Методи Андреев за ФАКТИ: БСП и ДПС са създадателите на дълбоката държава в България

NetNews

„Да вярваш на думи на Бойко Борисов, трябва да си прост колкото неговия електорат. Аз имам претенциите, че не съм негов електорат и не съм толкова прост“.

Това каза бившият народен представител и председател на Комисията по досиетата Методи Андреев пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Думите му дойдоха след въпрос дали вярва в правдоподобността на операцията, която Борисов претърпя.

„Бойко Борисов е един от истинските политици според българските разбирания – ако започне денят, без да излъже два пъти, за него денят не е минал. Най-интересното е, че той е от този тип хора, които живеят в своя свят, които си измислят, и вярват, че това е действителния и реалния свят. Дълбоко не вярвам, разбира се. В същата роля можеше да каже например, че е бременен и чака да ражда“, допълни Методи Андреев.

„Не съм лекар, не мога да кажа дали е инцидент, но чета по интернет – хора, които са претърпели такава травма казват, че след скъсан минискус човек не може да ходи сам. Всички видяха, че той се движи сам, отстрани са бодигардовете и сам влиза в „Пирогов“. Не е толкова важно дали е инцидент или не е. Цялото му поведение – първо излезе в отпуск, после твърди, че вече не е министър-председател, че него вече не го интересува едва ли не управлението, че други хора трябва да го поемат. В тази последователност от случки е нормално хората да не вярват.

Още повече, че той е един страхлив човек. Той се страхува от следното – не, че ще го бият в Народното събрание, няма да го бият там, все пак е каратист (…). Този човек не желае да отиде там не за друго, а защото знае, че тези нови народни представители нямат това уважение и този страх, който имат неговите към него. Те ще задават нормални депутатски въпроси – неудобни, от които той ще се чувства едва ли не унизен, че са му били задавани. У него се е развил един комплекс на монарх. Видяхте ли как той номинира кабинет – имах чувството, че това е някакъв цар, някакъв крал, император“, каза още Андреев.

„Ако тези хора имат самочувствие, че са негова частна собственост, значи са приели това положение и така ще бъде – Бойко Борисов има партия, която е в негова частна полза и тези хора работят в негова частна полза. Така беше и с депутатите: „Аз ще ви дам десет депутати“. Той даже не е говорил с тях по въпроса, той е толкова убеден, че това може да стане, ако той реши, че въобще не смята да говори с някакви си там депутати. Разбирате ли какво е да имате такъв лидер – за мен това ще е обида. Аз познавам Бойко Борисов много добре от когато бях при тях. Може би 5-6 месеца сме имали контакт. В момента не виждам нищо ново, напротив – виждам деградация на всичко това, срещу което съм се възмущавал при срещите си с него.

Тогава видях, че тези хора нямат нищо общо с демокрацията, нямат нищо общо с дясното. Това са едни хора, които използват позицията си, за да уредят собствения си живот, своя собствен бизнес. Тогава решихме, че с „Групата за натиск“ – с Петър Славов и Мартин Димитров, ще водим наша политика. Когато минаха президентските избори – гласувах за Трайчо Трайков, и когато ме питаха Ваши колеги журналисти за кого съм гласувал, аз казах за Трайчо Трайков. Тогава скочиха: „Но как така, нали сте депутат от ГЕРБ? Вашият лидер, не Ви ли притеснява това?". Не, казах, аз съм бил член на СДС и съм имал за лидер Иван Костов. Казал съм си, че повече лидери аз няма да имам. Казах съвсем открито, че на мен Бойко Борисов не ми е лидер. Казах го съзнателно, защото знам как ще подейства това на неговото его – имало е благословии в неговия стил“, разказа Методи Андреев.

„Видях отвътре, че това е една изключително различно изглеждаща отвътре партия. Те говорят, че са граждани за европейско развитие на България, че били големи демократи – глупости. Това е дълбоко невярно. Колкото са десни, толкова са и демократи“, категоричен беше той.

Методи Андреев разказа за свои близък, който за несъответствие от 1,26 лева при проверка от НАП, бил глобен с 1300 лева, а обектът му бил затворен за 7 дни и попита: „След като Влади Горанов проспа 700 милиона лева дължими от Васил Божков, какво трябва да следва за него? Виждате – нищо. Държавата ни е пробита. Пробита е от престъпници, от корупционери. Това е една криминална държава – превзета е от криминални престъпници“.

На въпроса на Лили Маринкова дали на Борисов трябва да се търси наказателна отговорност, Андреев отговори: „Бойко Борисов да е премиер е най-голямата обида на институцията премиер. Ние от Борисов рано или късно ще се отървем. Трябва да се отървем от изкушението на определени властови центрове да създават подобни модели".

Андреев изтъкна това, че депутатите на ГЕРБ добре осъзнават, че ако Борисов бъде разследван и развенчан, те ще бъдат едни „нулички".

„Борисов откъде се появи? Първо, член на комунистическата партия. Той не е бил просто обикновен член на комунистическата партия. Той е отказал да напусне БКП и затова напуска МВР. Кога прави той фирмата „Ипон"? Прави я в началото на 90-те години. Кой можеше да направи тогава охранителна фирма? Можеше да бъдат направени охранителни фирми само от хора, близки до системата на Държавна сигурност, имащи контакти с такъв вид кръгове. Кой предложи Бойко Борисов за главен секретар на Царя? Не кой да е, а знаков генерал от Държавна сигурност, член на генералското движение в БСП – Бриго Аспарухов. Един от най-добрите приятели на Борисов е Димитър Иванов. Аз лично мога да го кажа. Много близки контакти имат той и Димитър Иванов. И досега Борисов ходи, когато иска да се скрие от хорските очи, при агент Гора, началник на югоизточното горско стопанство, който е пенсионер на 74 години, но продължава да бъде директор на това стопанство. С Борисов са изключително близки. Къде ходи Борисов в Делиормана? Ходи в Паламара при един друг Бейзат. Все хора, свързани с такъв вид задкулисни кръгове. Кой му е най-добрият пиар на Борисов в този парламент, който мина? Георги Марков, агент Николай, той е неговият говорител", коментира Андреев.

Бившият народен представител отбеляза, че от ГЕРБ критикуват президента Румен Радев за това, че не ходи на Мемориала на жертвите на комунизма на 1 февруари, но в същото време и техният лидер Борисов не ходи.

„Най-голямата грешка на Прехода, която беше допусната от демократичните сили, беше липсата на лустрация. Не като наказателно мероприятие, а като възпитателно. Хората след 90-та година не се деляха на русофили и русофоби, те бяха комунисти и антикомунисти. В тези антикомунисти имаше надежда, че България ще тръгне по нов път. Но за да тръгне България по нов път, трябваше България да извърши лустрация, защото там, където има лустрация, там има ясно разделение, там се оформя нов мироглед, оформя се нова ценностна система", каза той..

Андреев беше категоричен, че краят на антикомунистическото говорене е сложен от СДС, защото партията не е успяла да направи лустрация, като в основата на този неуспех е тогавашният президент Петър Стоянов. Последният пирон в ковчега тогава е забит от Симеон Сакскобургготски, смята Методи Андреев.

„Сакскобургготски реанимира задкулисния "червен капитал", той го направи представителен. Вие спомняте ли си, когато Сакскобургготски полагаше клетва като министър-председател, кой стоеше в ложата? Покойният тогавашен бос на Мултигруп – Илия Павлов. След Сакскобургготски България започна да върви в посока на криминална държава. Дотогава имаше едно джентълменско идеологическо противопоставяне – антикомунизъм-комунизъм. Откакто дойде Сакскобургготски битката в парламента ставаше все повече и все повече икономическа, все по за бизнес, все по за кръгове за влияние и изцяло този модел придоби напълно очертания релеф по времето на Бойко Борисов, особено през неговия трети мандат.

Ние пропуснахме да отсъдим справедливо кой е правил престъпления преди 10.11.1989 година, кой е злоупотребявал със служебно положение, за да получи наказание, съгласно българските закони. Сега, ако изпуснем този момент, и не накажем съгласно българските и европейските закони корупционерите и крадците, които ни управляват вече толкова време, аз мога да ви кажа следното: дори сега временно те да не са на власт, след 5-6-7 години ще дойде нов модел, нов Борисов, нов Пеевски и ще основат същото", каза още той.

„В книгата "Кръстникът и силните" на Тадаръкова Димитър Иванов обяснява, че мутрите са създавани, за да привличат общественото внимание, за да не се виждат другите неща, които ще се вършат. Подобно е ролята на Делян Пеевски. Само че Делян Пеевски окрупни в себе си страшно голям финансов, а оттам и политически, властови ресурс, и те не могат да постъпят с него така, както например постъпиха с редица мутри, които загинаха скоропостижно по улиците на България.

Правят поредния опит за политическа мимикрия, поредно снишаване по живковски – да мине вълната и после отново да си създадат нов модел. Не забравяйте, че БСП и ДПС са създадателите на дълбоката държава в България. БСП, ДПС и ГЕРБ – връзката между тях е по ДС линия. Бойко Борисов просто инкорпорира тази дълбока държава да работи за него.

Вие нали виждате сега хората как реагират на опитите на БСП и ДПС да се пришият към тази вълна на анти-ГЕРБ говорене. Да, де, но нека ми отговорят от БСП, например защо гласуваха заедно с ГЕРБ състава на този Висш съдебен съвет? Защо подкрепяха Сотир Цацаров и го избраха за шеф на КПКОНПИ? След това, защо гласуваха за Турски поток?", каза Методи Андреев.

„Новата вълна не трябва да позволява да бъде упрекната в липса на желание да управлява. Две неща има пред тях, много важни. Първо, разграждане по вертикала на корупционната, крадлива Борисова държава, и второто – реформи. Колкото и да управлява, колкото и да съществува това правителство, което дай Боже ще се създаде, или това Народно събрание, то трябва да прави именно тези две неща", коментира той в края на разговора.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F291088132484281%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

21 април 753 г. пр. Хр. Основан е Рим

На 21 април 753 г. пр.Хр. според традицията е основан Вечният град Рим. Негови създатели са Ромул и Рем, синовете близнаци на весталката Рея Силвия и бог Марс. Според митологията тя била принудена да се посвети на богинята Веста и да се обрече на безбрачие и девственост от чичо си […]