Витанов: За нищо не ставате, хейтъри мои. И да хейтите не можете както трябва

NetNews

„Модифицирания Омикрон не успява да запали дифузното разпространение. И така вече 48 дни. Сценарият „Синьо лято“ е стабилен – ден 3. Този сценарий е – караме си спокойно лято“. Това написа в традиционния си дневен анализ на COVID ситуацията в страната на страницата си в социалната мрежа математикът Николай Витанов. „Както се пее в песента – Луната продължава да спи. Ковид – кризата е смазана. Е, нека да има поне една смазана криза от всичките, дето са ни се накачулили на главата“, допълва той в своя традиционен стил. И продължава с пандемията:
„Проверка за препълненост на болниците. Има ли препълнени болници? Няма. Нещата са под контрол.
Здравната система си върти синджирчето и си подсвирква по отношение на Ковид-кризата. Заетостта на леглата е десетки пъти под максималния капацитет. Десетки пъти.
Проверка за тотален локдаун. Тотален локдаун ли?
Няма да има. Писах ви отдавна – стягайте сезона по морето, лятото ще е спокойно. Ето, влязохме в сценарий „Синьо лято“ по план.
Проверка на смъртността. Знаете – целта беше броят на дните, в които починалите ще са едноцифрено число, да се увеличава. Бройката ще се увеличава.
Но бавно
Заключение от проверката – и днес, 48 дни след отпадането на извънредната епидемична обстановка, ситуацията е спокойна. „Синьото лято“ е стабилно, здравната система
се справя с проблемите, целта – лятото да е спокойно, все повече се постига.
Дифузното разпространение е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го запали се провалят до един. И още ще се провалят.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля“

Проф. Витанов не остава длъжен и на хората, които не го харесват и му пишат негативни отзиви:

„Нека да напиша пак, вероятно за стотен път. Никой не ви кара да четете тази сводка. Тя си има формат, но числата всеки ден са различни. На който не му харесва да не чете или да дава по-добри прогнози. С крякане какъв съм грозен и с рецензии как нищо не разбирам, няма да стане. Давайте по-добри прогнози за пандемията и войната. Много сте добри на думи. На дела никакви ви няма. Вече трета година. Затова народът чете моите сводки, а на вас не ви обръща внимание. За нищо не ставате, хейтъри мои. И да хейтите не можете както трябва“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ предоставят по-голяма подкрепа на Украйна от ЕС, заяви германски институт

Съединените щати са мобилизирали около три пъти по-голяма подкрепа за Украйна, отколкото Европейския съюз, показват данни на германския Институт за световна икономика в Кил, предаде Асошиейтед прес. Институтът заяви днес, че с приетия от Камарата на представителите на американския Конгрес нов помощен пакет военната, финансовата и хуманитарната подкрепа на САЩ […]