Властите взеха под контрол цените на жилищата

NetNews

Министърът на финансите на Турция Нуредин Небати заяви, че пазарът на жилищни имоти в страната е под строгия контрол на правителството и прекомерните увеличения на цените са под постоянно наблюдение.

Започнало е цялостно проучване на рязкото нарастване на пазара на недвижими имоти: „Ние правим и ще направим това, което е необходимо“, заяви Набати и допълни, че се анализират данни за финансови транзакции и документи за собственост, събрани от онлайн платформи за недвижими имоти. Отдел „Анализ на риска“ на Министерството на финансите проучва факторите, които водят до покачване на цените и влияят върху общата инфлация.

Властите установяват и фирми, които изкуствено завишават цените и изкривяват пазара, както и фирми и лица, които не отчитат приходите си от продажба на имоти.

Министърът на околната среда и урбанизацията Мурат Курум наскоро каза, че след като правителството стартира своите планирани големи обществени жилищни проекти, цените на жилищата и апартаментите ще паднат с увеличаване на предлагането.

Прекомерно високите наеми предизвикаха вълна от миграция към големите градове, съобщава всекидневникът Milliyet. Хората търсят апартаменти в предградията в градовете, но някои, включително държавни служители, избират да се преместят в други градове, където наемите са по-достъпни.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ще опростят ли ипотеките на мобилизираните руснаци?

Мобилизираните руснаци ще трябва сами да продължат да изплащат ипотеките си. Това каза Андрей Картаполов, ръководител на комисията по отбрана на Държавната дума, предаде Лента.ру. Според депутата призованите граждани ще плащат ипотеката от новите си заплати, които ще бъдат „много високи“. Картаполов обаче не назова точния размер. Руският президент Владимир […]