Властите в Австралия отново погнаха Джокович

NetNews

Само няколко часа, след като съдът отреди Новак Джокович да бъде пуснат от имиграционния център, в който бе задържан заради проблеми с визата си за влизане в Австралия, тенисистът отново беше задържан.

Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е арестувала отново в опит в крайна сметка да го депортира под специални правомощия, наредени от имиграционния министър на страната.

Още по време на заседанието премиерът на Австралия – Скот Морисън намекна, че дори съдът да се произнесе в полза на Джокович, граничните власти могат отбово да анулират неговата виза.

И очевидно нещо подобно е на път да стане, защото полицията е нахлула в офиса, където се помещават адвокатите на сръбския тенис шамион.

„Единственото, което мога да кажа е, че искат отново д ахванат Ноле. В момента той е с адвокатите си в стаята, в която бе и по време на изслушването. Тепърва обсъждаме следващите си стъпки“, заяви неговият брат Джордже пред медии в Сърбия.

Все още няма официално съобщение от страна на австралийските власти, но думите на премиерът Морисън се оказаха истина и визата на Новак Джокович може да бъде повторно отнета, въпреки решението на съда.

Всичко е в ръцете на министъра на миграцията Алекс Хоук, който има правото да вземе ново решение за анулиране на визата на Джокович и неговата депортация. Подобно решение вече ще е без право на обжалване.

Очаква се развитие по темата, а няма да е изненада, ако в крайна сметка Новак Джокович бъде депортиран от страната.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж почина след опит да загаси пожар в дома си в Дулово

Снимка: БГНЕС 59-годишен мъж е починал след вдишване на дим при пожар в дома си в Дулово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Произшествието е станало на 9 януари около 15:50 часа. Според първоначалните данни мъжът се качил в подпокривното пространство на къщата си, за да се справи […]