Властите с огромна операция срещу наркокартели

NetNews

Властите в западно мексиканския щат Мичоакан изпратиха голям контингент полицаи в община Агилила за борба с престъпността. Силите за сигурност ще трябва да се борят с наркокартелите "Новото поколение на Халиско" и " Новото мичоанско семейство ".

В операцията участват около 1000 полицаи, 120 автомобила, включително бронирани с тежко оръжие, камиони и джипове. Борбата на наркокартелите за контрол над Агилия наара стотици сеемйства да напуснат града, а останалите жители изпитват нужда от електричество и храна.

През втората половина на юни мексиканското правителство изпрати над 1500 войници и бойци от Националната гвардия в община Замора в Мичоакан, където продължава конфронтацията между местните банди и наркокартели от новото поколение на Халиско. През 2020 г. В Мексико са извършени 2456 убийства, от които 50% са в общини като Замора, Хакона, Уруапан и Морелия.

През април тази година експерти на мексиканската неправителствена организация "Граждански съвет за обществена сигурност и наказателно правосъдие" включиха 18 града в страната в списъка на 50-те най-опасни в света. Първото място бе заето от град Зелая в щата Гуанахуато.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кристиан Вигенин: Гласувах за социална, правова и демократична България

Гласувах България да бъде социална, правова и демократична държава, каза след като гласува в четвърта секция в Ямбол водачът на листата на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин. „Гласувах за това младите да имат бъдеще в родината си, възрастните да живеят достойно, бизнесът да работи без натиск“, […]