Война за служители се разразява в тази държава

NetNews

Война за привличане на служители е разразява във Великобритания. Близо 200 000 предложения за работа са се появили на пазара само през последната седмица на август, сочат данните на проучване проведено от Rесruіtmеnt аnd Еmрlоуmеnt Соnfеdеrаtіоn. Към днешна дата има близо 1.7 млн. свободни работни места. Най-силен дефицит се наблюдава при инструкторите за шофиране и механици на превозни средства. От 10 нови обяви за работа 6 са с адрес Шотландия.

Силният дефицит на работна ръка принуждава работодателите драстично да увеличават заплатите на своите служители. Ситуацията води до нарушаване режима на достави в страната, което води до повишаване на цените на продуктите.

Създавалата се ситуация води до ръст на инфлацията и до забавяне темповете на възстановяване на икономиката, посочват специалисти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Scania спира с производството на камиони

Въпреки прогнозите, че положението с полупроводниците е на път да се подобри в следващите месеци, то все повече и повече компании в автомобилната индустрия изпитват загуби от недостига на чипове. Пореден такъв производител е Scania, който за кратко ще спре с производството на камиони, заявиха от Reuters. Заводите на компанията […]