Волейболистките разпиляха Чехия за нов чист успех

NetNews

Волейболистките от националния отбор на България напълно надигра и победи Чехия, затваряйки срещата при резултат 3:0 (26:24, 25:12, 25:7) в Спортна зала “Колодрума” в Пловдив в мач от 4-ия кръг на Група В на европейското първенство за жени.

Иван Петков заложи в титулярния състав на Петя Баракова на мястото на Лора Китипова. Двубоят започна равностойно до 4:4. Елица Василева завърши хубава атака от зона 4 за 5:5. Родните състезателки обаче постепенно взеха инициативата и поведоха с 13:10 след силна серия от сервис.

Постепенно обаче българското посрещане се разпадна, което позволи на чехкините да се върнат в мача и дори да стигнат до сетбол при 24:23. Българките обаче успяха да се съвземат и да обърнат до 26:24.

Втората част започна, както завърши първата. Родните националки успяха на няколко пъти да изпълнят чудесна блокада, да направят аванс от 8:3. Преидмството за българките обаче стана абсолютно необратимо, след като авансът достигна смазващите 12 точки при 19:7.

Газта от педала не беше свален от нашите националки във финалните точки на сета, за да бъде затворен при смазващото 25:12.

Чехкините продължаваха да се мъчат и в третата част, а България за пореден път натрупа солиден аванс, повеждайки с 14:8 в средата на частта. Авансът продължи да расте главоломно, за да достигне до 22:12. Гостенките показаха зъби и намалиха разликата до 23:17, след доста сериозно разсейване на родните състезателки, но обрат нямаше, за да се поздрави България с трети чист успех на шампионата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

6 навика, които забавят метаболизма

Ето кои са шестте основни навика, които ви вредят и е добре час по-скоро да забравите за тях според flagman.bg. 1. Ядете малко млечни продукти За мускулен растеж и загуба на тегло е важно да се консумира повече мляко, особено ферментирало мляко: извара, кисело мляко, ферментирало печено мляко и т.н. […]