Володимир Зеленски и Урсула фон дер Лайен обсъдиха допълнителна подкрепа за Украйна

NetNews

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, и председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен обсъдиха допълнителна финансова подкрепа за Украйна. Зеленски обяви това в Twitter.

„Говорих с Урсула фон дер Лайен. Благодарих на ЕК за решението да премахне митата и квотите за украински промишлени и селскостопански продукти. Те обсъдиха по-нататъшна финансова подкрепа, включително макрофинансова помощ „, написа държавният глава.

Зеленски добави, че фон дер Лайен е говорила за подготовката на шестия пакет от санкции, който трябва да включва петролно ембарго.

Както съобщи Укринформ, Европейският съюз (ЕС) продължава да оказва значителна икономическа, финансова, хуманитарна, политическа и военна подкрепа на Украйна от началото на руската инвазия.

Освен това страните от ЕС наложиха 5 пакета икономически и индивидуални санкции срещу Русия. В момента подготвят шести пакет от ограничителни мерки, предаде news.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Енергиен експерт: Може да се внесе газ както от Гърция, така и от Румъния, а от Турция не е възможно

„България има достатъчно капацитет да внася необходимите количества природен газ, за да задоволи напълно потреблението на газ в страната“. Това каза пред bTV енергийният експерт Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. „Може да се внесе газ както от Гърция, така и от Румъния, а от Турция не е […]