Времето рязко застудява от утре

NetNews

Последен ден от дългата поредицата с необичайно топло за сезона време. 22° в Пазарджик, 21° във Видин, Варна и Пловдив, в София – около 18°, съобщи БНТ.

Още утре ни очаква утре рязко и съществено застудяване. Максималните температури ще се понижат с повече от 10°, в сравнение с днес, и ще бъдат от 3° до 8° в Северна България и от 8 до 13° в южните райони, в София около 5°. Ще бъде ветровито и предимно облачно, а на места, главно в източната половина от страната ще има слаби валежи от дъжд, който преди обяд в североизточните райони ще се примесва със сняг.

За тези, които ще стават рано, минималните температури в повечето райони ще са между 2° и 7°, но в комбинация със силен северозападен, в Източна България също силен, но североизточен вятър и усещането ще е за още по-студено от действителното време.

Много ветровито ще бъде и в планините. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около минус 7°. В курортите от минус 3° на Алеко, 2-3° в Боровец и Пампорово до 5° в Банско. Ще бъде облачно, в много райони с валежи от сняг. Остава голяма опасността от лавини извън обработените ски писти.

Чувствително застудяване предстои не само у нас, но и навсякъде на Балканите. Ще бъде ветровито, с валежи от сняг в Румъния, Босна и Херцеговина и Сърбия. По-слабо ще бъде понижението на температурите в Гърция, където ще превалява дъжд.

Дъжд ще вали утре и в Италия. Снеговалежи ще има в южните части на Европейска Русия и Източна Украйна. В страните от Западна и Централна Европа ще бъде предимно слънчево.

И у нас в неделя облачността бързо ще намалее до слънчево време, първо в Западна България, вятърът ще отслабне, но ще бъде по-студено от обичайното за началото на март с минимални температури между минус 4° и 1° и максимални – между 5° и 10°. В понеделник дневните температури ще се повишат, но само временно. През следващите дни предстои ново застудяване и валежи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пендаровски: Защо да включваме българите в конституцията?

Държавният глава на Северна Македония Стево Пендаровски не вижда необходимост от промени в конституцията, съобщи Нова Македония. Днес беше заявено, че българите може да бъдат споменати в македонската конституция. Пендаровски заяви, че подобно искане не е било заявявано от българите. Към момента той не вижда нужда от каквито и да […]