Всичко гледат с повишено внимание към Техеран

NetNews

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси очаква да получи новини за ядрената програма на Иран скоро, когато може да пътува до Техеран, съобщава "Ройтерс".

Той напомни, че наблюдателите на аценцията към ООН са разположили техника за наблюдение във всички ядрени обекти в страната с изключение на комплекса TESA Karaj, в който се произвеждат компоненти за центрофуги.

През юни в същия обект беше извършен явен саботаж на наблюдателната техника, при което една от четирите камери на МААЕ беше унищожена. Иран не върна "носителя на информация" от тази камера.

В края на септември МААЕ упрекна Иран, че не изпълнява в пълна степен условията на сключеното споразумение, според което инспектори от агенцията трябва да получат достъп до техниката за наблюдение.

МААЕ е основана на 29 юли 1957 г. по инициатива на Организацията на обединените нации и Съединените щати за насърчаване на използването на атомната енергия за граждански цели и за предотвратяване на нейното използване за военни цели. Централата на агенцията е във Виена, Австрия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Предупредителните сигнали, че той не става за връзка

Обикновено новите любовни взаимоотношения изглеждат магически и прекрасни. Нужно ни е време, за да опознаем другия, но през целия този път на опознаване, не трябва да обръщаме гръб на червените флагчета, разкриващи дали този мъж е подходящ за сериозна връзка. Не бива да ги подминаваме, а трябва да си направим […]